Promowane odpowiedzi

Gość

Witajcie, u mnie można powiedzieć, że dobrze :)

nie czuję za dużo ostracyzmu itp

ale pora pójść krok dalej

i tu mam do Was pytanie

czy z wejściem w życie ustawy RODO, mogę skorzystać z opcji "bycia zapomnianym" i zażądać od Towarzystwa Strażnica usunięcia moich danych osobowych.

i nawet jak zażądam, to w jaki sposób mogę zdobyć potwierdzenie, że faktycznie tak zrobią ?

Myśleliście już o tym Drodzy i Kochani wyzwoleni ? :)

Angelika z Legnicy  :) :)

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach
Gość

żądać możesz, ale o wiele trudniej będzie sprawdzić czy żądanie zostało spełnione.

 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się

Będziesz mógł dodać komentarz po zalogowaniu się



Zaloguj się teraz

  • Przeglądający

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

  • Podobna zawartość

    • Gość
      Przez Gość
      Dowiedziałam się że w Nadarzynie jest na mnie teczka. Dotyczy to moich sprawozdań ze służby ale też i zmian zboru i wykluczeń. 
      Czy mogę, a jeśli tak to w jaki sposób wystąpić o przekazanie mi wszelkich materiałów odnośnie mojej osoby oraz o nie przechowywanie ich kopii ?
       
    • Gość
      Przez Gość
      Witajcie.
      Pomimo tego że nadal jestem ŚJ, chciałbym aby usunięto całkowicie moje dane osobowe. Moja przynależność nie zmienia faktu że nie wyraziłem nigdy zgody na przechowywanie moich danych i w związku z tym chcę wystąpić o usunięcie moich danych osobowych. Na stronie stowarzyszenia 'wyzwoleni.org' znalazłem gotowy dokument. Bardzo dziękuje za tą inicjatywę oraz instrukcję jak to zrobić.
      http://wyzwoleni.org/Pisma/Wezwanie_do_udzielenia_informacji_dot_danych_osobo.pdf
      Sprawa wygląda tak że związek przechowuje moje dane osobowe bez mojej zgody. Zależy mi na tym aby związek udostępnił mi wszystkie informacje. Jeśli będą opieszali to zainterweniuje GIODO.
       
      Moje pytanie do kogo zaadresować wniosek ? Kto jest członkiem biura oddziału ?
       
      W związku z tym że jestem aktywynym ŚJ spodziewam się powiadomienia lokalnej starszyzny przez biuro która zapewne będzie chciało wyjaśnić sprawę i nawrócić delikwenta. Moja postawa jest zdecydowana, biuro odziału oraz lokalny sekretarz zboru przechowuje moje dane osobowe bez mojej zgody. Więc ostatecznie będę dążył nawet do tego aby usunięto moją kartę głosiciela w lokalnym zborze. Oczywiście nadal chcę być członkiem sekty ale takim anonimowym - 'no name'